5 gode grunde til at give en uldtrøje i julegave

5 gode grunde til at give en uldtrøje i julegave

Uld er et utroligt materiale og i Anbi elsker vi uld. Der er så meget snak om elpriser, og at vi skal spare på varmen. Det skal det her blog indlæg ikke handle om. Det skal handle om, hvor fantastisk et materiale uld er, og give dig 5 gode grunde til, at en uldtrøje kunne være en go julegave, enten til dine kære eller ønske dig en selv.

 

 5 gode grunde til at give en uldtrøje i julegave

Vi tager grundene i vilkårlig rækkefølge. 

 

1. Uldtrøjer er varme 

En uldtrøje varmer kroppen. En af de mange fantastiske egenskaber ved uld er, at det transporterer fugt (sved) væk fra kroppen. Det er med til at regulere din kropstemperatur, og faktisk varmer ulden selv i våd tilstand. Du kender nok det, at blive kold af at være klam, hvis du har svedt. En uldtrøje er god til at få det sved væk fra kroppen og samtidig stadig varme. 

 

 

 Uldtrøjer fra Muse Wear i merinould

Uldtrøjer i merinould fra Muse Wear

 

 

2. Der er flere forskellige uldkvaliteter - også en til dig.

En uldtrøje er ikke bare en uldtrøje. Uld fra får har mere tendens til at kradse, hvorimod yak uld, cashmere, og alpaca uld er super blødt.

Godt nok er merinould fra merinofåret, men en bluse lavet i fin merinould, eller ekstra fin merinould, er utrolig blød og lækker, og selv den mest uld-overfølsomme kan som regel bruge en uldbluse i merinould. 

Læs mere om de forskellige uld typer på vores materialeside.

 

3. Uldtrøjer er nemme at gøre rene

Måske tænker du det modsatte, og at uld er lidt besværlig at have med at gøre, men for det første behøver en uldtrøje ikke vaskes ret tit. Hvis den ikke har pletter, kan man med fordel hænge den op i badeværelset mens man går i bad. Dampen vil være med til at rense lugt fra trøjen. 

For det andet anbefaler vi at vaske dine uldtrøjer og uldbluser på max 30 graders skåneprogram, med vaskemiddel beregnet til uld, fremfor at vaske dem i hånden. 

Uld er naturfibre og i sig selv "selvrensende", så lufttørring eller "damptørring" på badeværelset er ofte nok.

Læs mere om vedligeholdelse af uld her.

 

Uldbluser i baby alpaca uld og merinould fra Gorridsen Design

Baby alpaca uldbluse og merinouldbluse fra Gorridsen Design

 

4. Uld er et naturprodukt

Uld er et naturprodukt, da det kommer fra pelsen på dyr. Uld har været et af de vigtigste råstoffer til fremstilling af beklædningsgenstande siden f.Kr. tid, siges det. Det er i hvert fald et fantastisk og elastisk produkt. 

 

5. Og så er en uldtrøje er jo bare virkelig flot!

En uldtrøje er jo utrolig flot. Tyk, tynd, ensfarvet, mønstret, de fås i alle mulige udgaver, styles og faconer.  Du har glæde af en uldtrøje i mange år, hvis du følger vores råd om vask og vedligeholdelse. Hvem har ikke prøvet, at have en yndlingsuldtrøje, der er vasket for varmt, og som er kommet ud i børnestørrelse!

Her på siden er et lille udvalg af flotte og lækre uldtrøjer hos Anbi. 

 

Uldtrøje og uldvest fra Mansted

Mansted uldtrøje og uldvest

 

Tilbage til blog