Bubetti - Dansk Fodtøj i Verdensklasse

Bubetti - Dansk Fodtøj i Verdensklasse

Bubetti laver fodtøj, sko, sandaler, og støvler, i verdensklasse. I Anbi er vi, ligesom vores kunder, store fans af Bubetti. Det er fodtøj i en kvalitet, der er uovertruffen. At det er håndlavet er nøglen. Hvert par sko og støvler er unikke. Der kan forekomme små forskelle, og det er en del af charmen. Bubetti er italiensk håndværk, når det er bedst.

Udover at ægteparret Gitte og Jesper Myrrhøj ejer det italienskproducerede skomærke Bubetti, som har eksisteret siden 1986, driver sammen med deres to døtre skobutikken Bubetti i hjertet af Aalborg. 

 

Hvad gør Bubetti til et skomærke i verdensklasse?

Bubetti har en stil, som ikke ses ofte. Som forhandler af Bubetti, hører vi kunders reaktion til Bubetti sko og støvler. Det er i en særlig klasse af luksus, en luksus som man drømmer om, ønsker sig, og sparer op til. 

Første gang man stifter bekendtskab med et par Bubetti sko eller støvler, kan man godt blive overrasket over prisen, og hurtig sætte skoen tilbage på hylden. Men når man først kender mærket, og har fingrene - eller rettere fødderne -  i de forskellige sko og støvler, mærker på egen fod, hvor fantastiske de føles, så forstår man prisen, og synes den er retfærdig. 

Vi føler os privilegeret over at være omringet af så mange Bubetti sko og støvler dagen lang. Det kræver noget selvdisciplin, for os her i butikken, ikke at købe flere end vi gør. Uff, det kan være svært at leve uden, når der kommer nyt hjem.:)

 

 Brune loafers til damer fra Bubetti hos Anbi

.

Hvad gør Bubetti fodtøj så fantastisk god en kvalitet?

Bubetti fodtøj er lavet af ét stykke skind. Mange fabrikanter flækker kalveskindet på langs og får dermed dobbelt så meget skind til at lave fodtøj af. Det gør man ikke på den lille fabrik i Italien, som laver Bubetti fodtøj. Der bliver overlæderet ikke flækket, så skindet er tykkere hvilket gør, at sko og støvler fra Bubetti er utrolig slidstærkt.

Vi hører jævnligt fra kunder, at de har haft deres Bubetti støvler i 10-20 år. 

 

Cognac farvet skind støvler fra Bubetti hos Anbi

 

Hvordan ser processen ud for et par Bubetti støvler, fra idé til butik?

Jesper fortæller, at processen for at lave et par nye Bubetti sko eller støvler er nogenlunde sådan her:

Både Jepser og Gitte kommer med idéerne. De tager ned til fabrikken i Firenze, hvor de sammen med fabrikkens ejer, kører alle idéer sammen i én pakke. Derefter laver de en prototype, som går til modelisterne. Derefter tester de og retter til, før den nye sko eller støvle går i produktion.

Processen for et par sko eller støvler er altså et meget kollaborativt samarbejde, hvor den erfarne skomager er med ind over, som den ekspert i håndværket han er.

 

 

Bubetti fokuserer hovedsageligt på det danske marked.

Jeg spurgte Jesper, om de har planer om at vækste til udlandet. Vi synes jo, at Bubetti er en alt for hemmelig dansk succes, som vi burde råbe ud fra alle hustage. Men han sagde nej, det har de faktisk ikke. De er lidt i Norge, Sverige og Belgien, men faktisk satser de mest på det danske marked. 

Her er grunden:

Fabrikken i Firenze skal kunne følge med!

Er det ikke fantastisk?

Fabrikken i Firenze, med Hr Signore og hans familie og den kvalitet kun de kan levere, prioriteres over fokus på vækst og profit for profits skyld.

Det kan man kun respektere. De er tro mod deres værdier og integritet. Fabrikken i Firenze har været med fra begyndelsen i 1986, og Bubetti vil ikke være Bubetti uden dem. 

 

Bubetti, bæredytighed og degrowth.

Bæredygtighed er et komplekst begreb, men hvis vi skal se på det ud fra en kvalitets, og holdbarhedsvinkel, så er Bubetti i den grad et bæredygtigt fodtøjsvalg.

For det første er kalveskindet, der bruges vegetabilsk garvet, hvilket betyder, at det er plantebaserede væsker, der bruges til garvningsprocessen. 
Denne proces er mere miljøvenlig sammenlignet med den traditionelle kromgarving.

For det andet, som nævnt tidligere, bruger man skind, som ikke er flækket. Det giver en mere holdbar kvalitet. Bubetti fodtøj holder typisk i mange, mange år.

Bubetti fodtøj bliver federe med årene.
Jeg er f.eks. personligt vild med hvide tennissko. Men de er kun fede, så længe de er hvide og forholdsvis nye. De bliver ikke bedre med årene. Bubetti fodtøj, derimod, bliver kun flottere ved brug. Giver du det en gang Bubetti creme en gang imellem, bliver det ved med at være flot i årevis.

Fodtøjet er håndsyet af enormt dygtige og erfarne skomagere, der er eksperter i deres håndværk. Håndværket går igennem generationer på den familieejet fabrik i Firenze, og sønnen tager over, når Signore ikke kan mere. 

Den slags viden, erfaring og håndværk, der fortælles og læres igennem generationer, kan ingen maskine erstatte.

Begrebet "degrowth" handler om ikke blot at vækste for væksts skyld, men at nå et punkt hvormed "de negative sociale, menneskelige og miljømæssige omkostninger overstiger fordelene ved at vækste", som du kan læse mere om i anmeldelsen af bogen "The case for Degrowth" her.

Vi skal ikke her pådutte Bubetti nogen form for forretningsplaner, eller påstå vi kender til deres fremtidsplaner om vækst eller modvækst.

Vi, her i Anbi, synes blot det er beundringsværdigt, at man som lille familiefirma ikke går på kompromis med de selvsamme processer og kvaliteter, som har gjort Bubetti til det de er i dag.

 

Find dine næste Bubetti støvler hos Anbi

Som du kan se lidt på billederne her i blog artiklen, har vi her i Anbi nogle helt VILDT flotte støvler og sko fra Bubetti.

Du kan se hele vores udvalg her på denne side.

Hold også øje med udsalg, tilbud og nye varer ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev nederst på siden. Det kan godt betale sig. :)

Tilbage til blog